Spiritueel ontwaken & mijn visie

Spiritueel ontwaken & mijn visie

Lieve lezers! Een tijdje geleden kwam ik een post tegen op de Instagram van Flowin’ Motion Yoga dat mij raakte omdat het heel herkenbaar was. Het ging namelijk over spiritueel ontwaken en negen tekenen die hiervoor staan. Het inspireerde mij om mijn visie op de negen tekenen te delen en hoe ik dat ervaar in mijn eigen proces. Natuurlijk kan dit artikel ook herkenbaar zijn als je je niet persé op spiritueel vlak aan het ontwikkelen bent, maar zodra je je ontwikkelt of verandert, gebeurt er gewoon heel veel. Lees snel de blog: Spiritueel ontwaken & mijn visie!

Spiritueel ontwaken & mijn visie
De negen tekens die Brenda in haar artikel beschrijft

1. Gevoelens van eenzaamheid
Ja, dit herken ik! Heel erg. Eenzaamheid, wat betekent dat eigenlijk voor jou? Is dat bijvoorbeeld echt alleen zijn of je niet begrepen voelen? Dat je je anders voelt dan de rest. Juist wanneer je aan het groeien en veranderen bent dus jezelf aan het ontwikkelen, gebeurt er heel veel in jezelf. Daardoor voel je vaak ook meer de behoefte om je terug te trekken plus anderen mensen maken niet mee wat er bij jou vanbinnen gebeurt. Dit kan dan soms ook zorgen voor onbegrip, wat weer die gevoelens van eenzaamheid versterkt.

2. Materialistische zaken boeien je minder
Oké, ik kan je vertellen: ik ben gek op mooie spullen, altijd al geweest. Als een ekster haalde ik overal de pareltjes vandaan. En nog steeds, mijn huis staat vol met mooie spullen, mijn kledingkast is gevuld met talloze pronkstukken, maar ik merk: het boeit me minder. Als er nu iets stuk gaat, kan ik het beter loslaten. Weetje, het had zo moeten zijn denk ik dan. Een mooie zin die mijn schoonvader eens zei: “uiteindelijk gaan we naakt en zonder iets of iemand ons graf in.” Ik weet dat de gedachte me beangstigt, maar ik snap wel wat hij bedoelt. Maken al die spullen ons eigenlijk wel écht gelukkig?

3. Je hebt meer behoefte aan rust en natuur
Ja, deze voel ik. Intens. Wat ik zo mooi vind aan de natuur, is dat het universeel is. Bomen zijn er ALTIJD. De zon is er ALTIJD. De maan keert ALTIJD weer terug. Iets wat voor mij voelt als onvoorwaardelijke liefde. Het geeft zoveel rust juist omdat het zo universeel en onvoorwaardelijk is. En een wandeling door het bos geeft je letterlijk de ruimte om nader tot jezelf en nieuwe inzichten te komen. 

4. Je voelt je niet echt happy en vaak onrustig
Verandering brengt vaak een stuk weerstand met zich mee. Je voelt dingen die je eerder niet had gevoeld of je vind het eng om dit te voelen. Vaak gaat dit dan ook gepaard met weerstand. Durf je er aan over te geven? Dit kan dan ook voelen als onrustig of als ‘ruis.’

Spiritueel ontwaken & mijn visie
Mijn vraag aan jou

5. Je gaat je voeding onder de loep nemen
Ja ook erg herkenbaar. Ik merk zelf dat ik minder behoefte heb aan eten, omdat ik bewuster ben geworden van mijn behoeftes en gevoelens wat indirect ook invloed heeft op voeding. Maar.. mijn chocoladeverslaving is niet minder geworden hoor, haha.

6. De Maancyclus heeft invloed op jou
Brenda, Flowin’ Motion Yoga: “De meeste hemellichamen staan veel te ver weg van de Aarde om écht invloed op ons te kunnen uitoefenen. De Maan daarentegen staat relatief gezien helemaal niet zo onwijs ver weg! We weten dat de Maan bijvoorbeeld een groot aandeel heeft in eb en vloedstanden op Aarde. Zo dichtbij is dit hemellichaam dus. Daarnaast weten we vanuit de biologie dat micro-organismen reageren op de Maancyclus. Een menselijk lichaam bestaat voor een zeer groot deel uit water én tevens ook uit immens veel micro-organismen. Het is dus helemaal niet gek dat wij als bewustwordende mensen steeds meer en sterker de invloed van de Maan voelen wanneer we spiritueel ontwaken. Elke Maancyclus heeft een eigen energie en iedereen ervaart de verschillende maanstanden weer op zijn of haar eigen manier.” 

Ik merk zelf dat ik hier nog niet veel ervaringen mee heb gehad of bewust iets in heb gevoeld. Ik ben hier wel heel erg benieuwd naar!

7. Je bent sneller moe
Ja, dat heb ik in het begin van mijn proces heel erg ervaren. Omdat je zo aan het transformeren bent en er dus veel verandert in jezelf, heb je automatisch meer behoefte om je terug te trekken om alles te verwerken. Dingen kunnen sneller voelen als: ‘teveel’, ook omdat je merkt dat bepaalde dingen je ineens veel energie kosten, die je voorheen energie gaven. Het voelt voor mij als een shift in je energie behoefte. Ik merk dat ik nu energie krijg van anderen dingen dan voorheen en dat ik ook bewuster ben geworden van waar ik energie van krijg dan voorheen. 

8. Je zorgt beter voor jezelf
Eigenlijk sluit dit heel erg aan bij bovenstaand punt, het stukje dat dingen snel als ‘teveel’ voelen. Een stukje uit een boek wat ik nu aan het lezen ben van Haemin Sunim, Houden van dingen die niet perfect zijn: “Als je eerst voor jezelf zorgt, zal de wereld om je heen je waardevol genoeg vinden om voor jou te zorgen.” Je bent je dus bewuster aan het worden van waar je energie van krijgt en wat je energie kost, dus zal je ook sneller geneigd zijn om hierin keuzes te maken waarin je jezelf op nummer één zet. 

Spiritueel ontwaken & mijn visie
Houden van dingen die niet perfect zijn, Haemin Sunim

9. Je intuïtie versterkt
Wow, ja! Na mijn online training BijSacha, waar ik al eerder een blog over schreef, heeft mijn intuïtie sowieso al een enorme boost gekregen. Merkte dat ik dit deel in mezelf lange tijd heb weggestopt om hiernaar te luisteren en naar te handelen. Wat zegt mijn intuïtie mij? Bij mij gaat dat heel erg op mijn (onderbuik)gevoel en dingen weten. Ik kan situaties en mensen beter aanvoelen of weten wat juist is. Wat wel belangrijk voor me is, dat dit intuïtief weten en voelen pas voor mij werkt, als ik zelf ook in alle rust ben.

Ik hoop dat dit artikel, Spiritueel ontwaken & mijn visie, je een gevoel heeft kunnen geven van herkenning. Het gevoel dat je hier niet alleen in bent. Als je er iets over wilt delen, mag je natuurlijk een reactie achterlaten of mij een berichtje sturen.

Benieuwd naar het originele artikel van Brenda? Lees deze dan hier!

Heel veel liefs,

Hester

2 reacties

  1. Hester! Wat heb je dit ontzettend leuk gedaan 🙂 Zo leuk om “mijn” artikel weer op een geheel andere manier te zien, vanuit JOU. Dankjewel!

    Ennuh… betreft de maancyclus… Now you know! Het kan heel goed zijn dat je je er nu bewust van gaat worden omdat je voorheen nog geen koppeling had gemaakt.

    Mooi artikel, dikke knuf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *