Terugblik Ruilen Tegen Huilen 5 maart

Geschreven door Christien Kessens

“Wil jij jouw ongedragen jurk of eenzame trui een nieuw leven geven? Dit doen op een plek waar je nieuwe mensen leert kennen? En waar ruimte is om geïnspireerd te raken en een nieuwe stijl te ontdekken?” De tekst op de flyer maakt nieuwsgierig. Event “Ruilen tegen Huilen”, wat zou het brengen?

De GAS!Fabriek Alkmaar, 5 maart, een uniek industrieel gebouw, mooier decor kun je niet hebben, mede door de styling voor het event. Een hartelijke ontvangst, een lekkere cappuccino en meerdere verwachtingsvolle gasten.

Het draait allemaal om Ruilen tegen Huilen: “Ik kocht omdat ik eenzaam was, ik ruil omdat ik verbinding zoek” staat op de uitnodiging. En “verbinding” biedt deze dag zeker. Maar hoe dan, zul je denken?

De kick-off van organisator en onderneemster Hester maakt indruk. Een sprankelende vrouw met passie voor wat ze doet. Zij weet als geen ander mode, duurzaamheid en verbinding samen te brengen. Met daarnaast een bijzondere missie: “Ondernemen vanuit intuïtie en daarbij bijdragen aan de maatschappij.” 

De presentatie van Mode Psycholoog Anke Vermeer zet aan het denken: Hoe beïnvloeden trends ons consumptiegedrag? Wat doet Social Media met ons zelfbeeld? Hoe kunnen we door middel van kleding onze identiteit laten zien? Interessante kost!

Maar uiteraard ook tijd voor actie: jurkjes kijken, broeken passen, tops vergelijken, ontdekken dat een ander blij is met jouw schoenen. Ruilen, gunnen en ontdekken dat je tijdens het “simpelweg” snuffelen in de rekken tot een mooi gesprek komt. Het werkt!

In het Creators café is het gezellig druk. Samen knippen en plakken en werken aan een moodboard. Vervolgens in de rij voor een Live styling van Hester! Welke kleuren passen bij mij, hoe kan ik zijn die ik wil zijn….

En dan de gedichten van Toon Hermans gedeeld door schoonoma Marjan, weer een moment van rust en nadenken.
Tot slot maakt Liz tijdens een Sharing Circle ruimte om met elkaar te voelen, delen en helen.

Gewapend met een goodiebag bedoeld om een “momentje voor jezelf” te creëren, gaat iedereen naar huis.
In dat momentje kun je nog eens nagaan: wat voel ik, waar heb ik behoefte aan, waarom koop ik, voel ik me leeg? Is er iets dat ik mis?

Wat een heerlijke dag vol verbinding, alles in flow, mooie gesprekken, elkaar ontmoeten, samen beleven. En dat alles via mode, kleding, uiterlijk, datgene waar we elke dag mee bezig zijn maar zoveel meer is dan een omhulsel. Niet alleen mooie geruilde items, een goodiebag, maar vooral stof tot nadenken maakt deze dag verassend en uniek.

Bekijk hieronder de foto’s voor een sfeerimpressie van Ruilen Tegen Huilen op 5 maart in de GAS!Fabriek in Alkmaar. Klik op de diavoorstelling om zelf te kunnen doorklikken.

Fotografie: Pescara Braam

2 reacties

  1. Wat een prachtig initiatief, zo nodig in deze individualistische op consumptie gerichte maatschappij! Zet aan tot nadenken en consuminderen. Kon er helaas niet bijzijn, maar een volgende keer heel graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *