Over Hester

Het hoeft niet duur te zijn om er tof uit te zien!

Mijn naam is Hester en als jong meisje had ik de droom om het te maken in de modewereld. Toen ik daar eenmaal inzat, merkte ik: dit maakt mij niet gelukkig. 

De vele spullen die worden weggegooid tijdens een fotoshoot, de oppervlakkige contacten en de hardheid van de mode industrie. Maar ook de verleiding om continu te kopen, want als modemeisje wil je toch alle trends volgen? 

Ik wist: mode is mijn passie, maar kan het niet op een andere manier, vanuit verbinding en bewustwording? Goed voor mijn portemonnee én de wereld?

Vele miskopen en een lege portemonnee later.. stapte ik uit de modewereld en begon met het ruilen van kleding en organiseren van mijn eigen kledingruil events. Ik zag de verbinding die ontstond tussen de vrouwen tijdens het ruilen van hun kleding.

Welke outfit heb jij vandaag aan en wat vertelt dit over jou? Kleding vertelt een verhaal en zodra je dat doorgeeft, blaas je het verhaal nieuw leven in. Ruilen is een laagdrempelige en goedkope manier om die nieuwe trend te proberen en om contact te maken met andere vrouwen. En ben je na twee weken erop uitgekeken? Dan ruil je het de volgende keer weer!

Hoeveel kleding uit jouw kast draag je? Ik deed onderzoek en kwam erachter dat meer dan de helft van de items uit de kledingkast van de vrouw niet wordt gedragen. Veel van mijn miskopen werden namelijk gekocht vanuit een leegte of simpelweg omdat ik niet wist wat écht bij mij paste. 

Daarom wil ik vrouwen bewust maken van hun stijl, kledingkast en koopgedrag. Op mijn events kun je daarom niet alleen toegang krijgen om te ruilen, maar kun je je ook aanmelden voor stijl- en kleuradvies of het volgen van een inspirerende workshop over hoe je bewust kunt consumeren. 

Ze zeggen van ruilen komt huilen, maar al die miskopen in jouw kast? Dat is pas huilen! 

Kom jouw ongedragen trui, jurk of broek een nieuw leven geven én ontmoet andere vrouwen op mijn volgende kledingruil. Bekijk mijn events pagina voor komende events en ruil jouw leegte om voor iets moois. En de prijs voor jouw ‘nieuwe’ jurk? Die bepaal je helemaal zelf! 

Mijn doel is om van ruilen het nieuwe winkelen te maken en om vrouwen bewust te maken van hun koopgedrag. Zo help ik hen naar meer verbinding met zichzelf, elkaar en hun kleding(kast.) 

Help je mee om mijn doel werkelijkheid te maken? Dan kun je een donatie doen of neem contact met mij op om samen te werken! 

Hopelijk tot snel!

Hester is 28 jaar en woont in het gezellige Alkmaar. Vanaf jongs af aan was zij al bezig met mode. Zo had ze ruim 10 jaar haar eigen modeblogs waaronder hezzies.nl en verscheen in diverse modetijdschriften en boeken met haar eigen mode illustraties.

Na de Havo rondde ze haar diploma tot allround modestyliste af en sleepte erna haar diploma tot Mediavormgever in de pocket. Op 5 maart 2023 organiseerde Hester haar eerste kledingruil event ‘Ruilen Tegen Huilen’ in de GAS!Fabriek in Alkmaar. Een dag die in het teken stond van verbinding en bewustwording.

Hester haar expertise? Vrouwen verbinden en in hun kracht zetten met kleding, een kledingkast creëren vanuit rust en verbinding en inspireren om bewuster met kleding om te gaan.

Hoe ze haar eigen stijl omschrijft? Authentiek, kleurrijk, vrouwelijk en een tikkeltje stoer.