Mijn 5 voordelen van de Ketting Kledingruil

sustainable

Sinds een jaar ben ik lid van de Ketting Kledingruil, een initiatief om aan nieuwe kleren te kunnen komen door middel van diverse tassen met kleding, accessoires en schoenen die rondgaan in jouw buurt. Het concept is simpel: Je krijgt een tas kleding thuis, haalt eruit wat je graag wilt, stopt er iets in terug waar je zelf op uitgekeken bent en geeft hem weer door. In dit artikel deel ik mijn 5 voordelen van de Ketting Kledingruil.

Kosteloos

Met de stijgende prijzen waar we momenteel mee dealen, is ruilen natuurlijk dé perfecte gelegenheid om kosteloos aan nieuwe items te kunnen komen. Daarmee speel je in op de ontwikkelingen van de huidige maatschappij én help je je portemonnee een handje.

Tegen verspilling

Alles gaat letterlijk nog een ronde mee, of misschien wel twee, drie of nog meer rondes. Hierdoor wordt verspilling tegengegaan en wordt (bijna) niets meer weggegooid. Misschien is die ene jurk die jij niet meer past, perfect voor die vrouw van vier straten verderop.

Kans om een nieuwe stijl te ontdekken

Omdat het ten opzichte van een winkel, zo laagdrempelig is om iets uit de tas te pakken, creëer je de mogelijkheid om een nieuwe stijl te ontdekken. Dat ene truitje waar je over twijfelt? In de winkel: niet doen! In de tas: doen! Mocht je het toch niet leuk vinden, dan stop je hem bij de volgende ronde gewoon weer in de tas. Wie weet vertelt de tas wel meer over jouw persoonlijke stijl dan ooit…

ketting kledingruil

Foto: Martijn van den Dobbelsteen/de Brug

Nieuwe mensen ontmoeten

Doordat de tassen fysiek doorgegeven moeten worden, kom je automatisch in contact met gelijkgestemde mensen. Een leuke manier om mensen te ontmoeten in jouw buurt. In de Ketting Kledingruil Alkmaar waar ik in zit, ontstaan organisch al verschillende app groepjes waar onderling ook afgesproken en gechat wordt.

Fysieke kledingruil evenementen

Niet alleen ontstaan er app groepjes, maar uit deze groepen worden ook fysieke kledingruil evenementen georganiseerd. Onder andere bij de bibliotheek in Alkmaar, waar volgende week weer een kledingruil evenement op de planning staat. Het is mooi om te zien dat de tassen zich als kleine zaadjes ontpoppen tot ruil evenementen waar alles uit de tas reallife plaatsvindt. Zelf heb ik ook al een eigen kleding- en woonaccessoires ruil georganiseerd en ben zeker van plan om het niet bij dit ene evenement te houden.

Wil je je aanmelden voor een Ketting Kledingruil bij jouw in de buurt? Vul dan dit formulier in of ga naar de vernieuwde website van de Ketting Kledingruil.

ketting kledingruil
Foto: weareaube.com

Stop shopping, start swapping!

Hester

Wil je meer over mij weten, bekijk dan deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *